Veelkord ajarännakust

Siim Oliver

2. mail toimus Tallinna Kesklinna Põhikoolis ja Tallinna Reaalkoolis ajarännak. Ajarännaku teemaks oli 1869. aasta laulupidu, kuna sel aastal täitub laulupeol 150 sünnipäev. Kogu koolipäev oli vanaaegses stiilis: riietus, toitlustus, koolitunnid, rongkäik ja ka pidu Kalevi spordihallis. Kõik kandsid võimalusel rahvariideid või muid vanaaegse välimusega riideid. 5.-8. klass vaatasid koos filmi nimega “Tuulepealsed Leelod”. Mulle see film meeldis, aga see oli suhteliselt pikk. Pärast filmi oli söögivahetund. Sööklas pakuti 1869. aastale kohaselt jahukastet ja mulgiputru. Klassijuhatajaga koos vaatasime esitlust sellest laulupeost ja peale seda kogunesid kõik staadionile pildistamiseks, et teha koos inimestest aastaarv 1869 staadionile. Kui pildid tehtud, asusime rongkäigule. Hoogsal sammul liikusime lippudega rivis kooli juurest Kalevi spordihalli. Iga klass esindas eri piirkonda Eestist oma lipuga. Meie klassil oli kõige suurem lipp. Spordihallis me laulsime ja tantsisime. See päev oli väga tore.

Lisa kommentaar