Tore matkapäev Matsalu looduskeskuses

Sügispäev Matsalus

 

Sellel reedel toimus meie klassi väljasõit Matsalu Looduskaitsealale. Matsalu Looduskaitseala on linnukaitseala ja meie reisi eesmärgiks oligi tutvuda linnuriigi ja selle esindajatega.

Hommikul oli kogunemine vara. Kui klassikaslased olid kõik kohal, läksime bussipeatusesse. Korraga sõitis kooli ette minu lemmik elevandipildiga reisibuss. Minu jaoks oli reis alanud juba imehästi! Kahetunnine reis tundus hirmutav, kuid heade sõprade seltsis möödus sõit nagu lennates.

Kohale jõudes läksime kohe ühe töötajaga matkarajale, mis asus mere ääres. Me saime ka paaripeale ühe binokli, millega saime linde paremini vaadelda. Teel saime palju huvitavaid teadmisi lindudest ja loodusest. Me kuulasime igasuguseid lindude häälitsusi, näiteks kuulsime pasknääri laulu. Tutvustati ka rändlindude talvitumist ning väikeste tiivuliste suurimaid vaenlasi. Tee peal nägime ka lehmi, kes rahulikult heina sõid. Taamal lendas ka üks kulliline.  Lõpuks jõudsime lindude vaatlustorni, kus oli väga lahe. Me saime ronida kõrgele, kust avanes kaunis vaade rannaniitudele ja metsadele. Tagasitee oli sama marsruuti pidi. Kui minnes oli retk rahulik, siis naastes saime päris koleda ehmatuse- täpselt keset teed seisid lehmad ja üks pull. Ma ehmusin väga, aga retkejuht ütles, et kui me nendest rahulikult mööda läheme, ei juhtu midagi hullu. Ma panin ka tähele, et lehmadel olid sarved ära viilitud.

Tagasi loodusmaja juurde jõudes ütles õpetaja, et nüüd on söögipaus. Toit oli väga maitsev. Pärast läksime loodusmajja Matsalu linnukaitseala filmi vaatama. Selles videos olid väga armsad loomad ja linnud. Pärast filmi vaatamist läksime ühte teise tuppa, kus oli palju loomatopiseid. Üks hülgetopis tegi mind väga kurvaks, sest ta vaatas mind oma suurte nukrate silmadega. Me saime huvitavad töölehed, mida me pidime ära täitma ja saime näidata oma uusi teadmisi.

Siis jõudis meie reisibuss maja ette ja me pidime ära minema. Tagasiteel mõtlesin, et mulle meeldis kõige rohkem matkarajal jalutamine ja loodusfilmi vaatamine. See oli üks väga tore sügisene väljasõit. Kodus tuli välja, et mina olen meie peres ainus, kes on külastanud Matsalu Looduskaitseala.

Helena Kotka, 3.e

1-september-0071-september-001

Kommenteerimine on keelatud.