Muuseumipäev “Puust ja punaseks”

17.10.2018 osalesime klassiga muuseumiprogrammis ,,Puust ja punaseks,,.

See oli tore päev, sest ei pidanud kooli minema. Külastasime hoopis kolme muuseumit: Eesti Lastekirjanduse Keskus, Eesti Tarbekunsti-ja Disainimuuseum ja NUKU muuseum. Vahepeal käisime Trofe restoranis söömas.  Kõikides muuseumides rääkisime Pinocchiost.

Ma sain katsuda Nuku muuseumis Pinocchio marionett nukku ja teha paar liigutust. See oli väga raske, sest Sul on käes risti moodi asi, mille otsas on nöörid. Ma sain ta istuma nii, et üks jalg oli tagurpidi. Tegin tema ka paar hüpet ja liigutasin kätt.

Lastekirjanduse Keskuses sain kirjutada päris tindi sulepeaga, mida kastetakse tindi sisse. Klassi muinasjutus tegutsesid haldjas, kurjad nõiad ja haldjaprintsess. Iga paar sai ühe sõna ja me pidime selle juttu sobivasse lausesse panema.

Tarbekunsti-ja Disainimuuseumis otsisime näituselt töölehele vastuseid ja joonistasime Pinocchio valmistajale tooli. Mulle jäi meelde klaasist kuusk, sest see oli kõige ägedam ja peegeldas ilusasti valgust. Olin hämmastunud, et klaasitükke saab nii üksteise otsa panna.

Mulle meeldis see käik!

Jutu autor: Carmen, lend 005d

 

Lisa kommentaar