Õppekäik Kakerdaja rabas

6. oktoobril käisime klassiga Kakerdaja rabas matkamas. Me kohtusime kooli juures, kus ootas meid buss. Bussis istusin Olivia kõrval. Ma rääkisin temaga juttu. Meil oli ka matkajuht, kes rääkis meile teel huvitavaid lugusid ümbrusest. Ma sain teada, et Ülemiste järv on tekkinud Linda pisaratest ja rae valla juures on mets nimega Ameerika. Me sõitsime bussiga tund aega.

Kui me olime Kakerdaja rabasse jõudnud, näitas matkajuht meile kaarti, kus me matkama hakkame. Matkarada viis natuke läbi metsatuka ning siis jõudsimegi laudteele, mis viis läbi raba. Teel nägime erinevaid sootaimi: jõhvikaid, kanarbikku, sookailu, küüvitsaid, vaevakaske ja ka rabamändi. Väga huvitav taim oli osi, mida õppisime tundma enne rabasse minekut. Matkajuht rääkis meile kaugastest ning näitas, et älved on rabas väga ohtlikud. Saime maitsta ka rabavett. Poisid leidsid, et vesi on natukese magusa maitsega.

Kakerdaja järv on saanud on nime ühe linnu järgi- kakerdaja.

Peale rabamatka saime süüa kaasavõetud toitu ning seejärel tegime ühe väikese matka veel ka läbi metsa. Buss ootas meid juba uues kohas ning siis võisime alustada kojusõitu.

Oli vahva ja õpetlik päev.

Cristiin Carola

Kommenteerimine on keelatud.